App-design og brukervennlighet, del 2

Innledning

Under idé-utviklingsprosessen kom jeg fram til tre problemstillinger:

  • Venting i skisenter når man skal kjøpe heiskort, samt at man ikke kan ha noen form for heiskort digitalt på en app;
  • At jeg ofte glemmer å gjøre oppgavene hjemme
  • At jeg vil sammenligne og konkurrere bilder, med andre fotografer. Problemløsningsprosessen her gikk ut på å designe én grov skisse til en app for hver av disse problemene. Skissene, som er designet i Adobe Illustrator, er bare en del av brainstormingsprosessen; skissene er enkle fremstillinger av hvordan en slik app kunne fungert med oppbygning og brukervennlighet i tankene. Estetikken til applikasjonene var ikke hovedfokuset.

 

Applikasjon idé nr. 1: heiskort-app

 

Lørdag 8. April 2017 starter påskeferien, tusenvis av nordmenn kommer til å hive seg foran rattet og opp til fjells for å tilbringe høytiden sammen med venner og familie.

Skjermbilde 2017-03-13 kl. 20.56.18

Startsiden

Når søndagen skal brukes til å kose seg i bakken er det ikke rart mange blir irritert når de må vente lenge for å kunne kjøpe dagskort! Dette problemet løses med heiskort-appen.

Skjermbilde 2017-03-13 kl. 21.14.33

Side nr. 2 når du kommer inn i appen

Den generelle ideen er en app hvor du kan kjøpe heiskort til skibakken. Man lager en bruker, og kjøpene man gjør lagres da på denne brukeren. Etter man har kjøpt et heiskort, om det er dagskort eller sesongkort, får man en QR-kode. QR-koden skannes av en automat og billetten din blir printet ut; du er klar for bakken!

 

 

Appliksjon idé nr. 2 – lokasjonsbasert to-do list app

 

Selv om en to-do list app har blitt lagd mange ganger før, vil denne applikasjonen fungere som en niché-produkt innenfor denne applikasjonskategorien. Se for deg dette: Du har ett spesifikt sett med gjøremål hjemme og et annet spesifikt sett med gjøremål på jobben. Istedenfor å ha en applikasjon som blander alle disse gjøremålene, vil denne applikasjonen se hvor du befinner deg, og deretter bare vise de gjøremålene som er relevante for deg akkurat nå!

 

 

 

Applikasjon idé nr. 3 – bildekonkurranse app

 

La meg presentere disse to spørsmål:

Har du et talent for å ta fantastiske bilder? Har du lyst til å tjene penger?

Er svaret ja på begge disse spørsmålene, er dette appen for deg!

Med denne appen sender du inn bilder, og de blir likt eller mislikt av brukerne som er med (tenk på tinder). Bildet med flest likerklikk hver uke er kronet vinneren; Hvis man vinner får man penger basert på hvor mye man selv har lagt inn i potten og hvor mye motstanderne har lagt inn i potten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s